A Trigatu tánc és mozgás stúdió workshopjai

HA szeretnéd intenzíven megélni a mozgás örömét, testedet, lelkedet friss és rugalmas állapotba hozni,
ha megismerkednél egy izgalmas, mesebeli kultúrával,
ha kikapcsolni vágysz a mindennapi életből és feltöltődni energiával,
ha egy nyitott közösség tagja lennél, ahol pozitív szemlélet és vidám légkör uralkodik,
akkor GYERE hozzánk táncolni!
 

Indiai klasszikus és fúziós tánc
Az Indiai táncok alapja egy dél-indiai klasszikus stílus, a tamil bharatanátjam. Ez a legősibb az indiai tánc stílusok közül, mert a tamil lakosok törzsi táncából alakult ki. Egyrészt, a dél-indiai népek közösségi drámajátékból, másrészt istenekről szóló templomi táncból, mely a XII-XIII. században élte fénykorát. A bharatanátjam technikája két részből tevődik össze: tiszta táncból és abhinajából. A tiszta tánc bonyolult lépéskombinációkra, virtuóz ritmusképleteket követő lábtechnikára épül. A lépéseket a szem, fej, kar, kézfej és láb mozgatásának összhangja teremti meg. Az abhinaja fontos elemei: az arcjáték, a színészi játék és a szimbolikus kézjelrendszer (mudrák), melyek a táncban konkrét jelentéseket hordoznak, így azok történetmesélésre is alkalmasak.
Ezen kívül még más, különböző mozgás- és táncformát - indiai klasszikus, és folk (radzsasztáni, ghoomar odissi, kathak), hastánc, harcművészeti (kalaripayattu, mayurban chau), hip-hop és kortárs tánc elemeket – kombinálva születik meg a Trigatu mozgásrendszere. 

botos

Indiai bollywoodi fúziós tánc
Az indiai filmek tánc betétjeiből is ismerős fúziós táncforma, indiai klasszikus (kathak, bharata natyam, odissi), hastánc, folk (rajasthani, ghoomar) indiai dallamvilágú, de mai modernebb hangszerelésű tánczenékre készült nőies, sok pörgés-forgást bemutató, energikus showtánc. A Ghoomar egy radzsasztáni hagyományos néptánc . Először a bhil törzs végezte Saraswati istennő imádatát, amelyet később más radzsasztáni közösségek is felkaroltak.  A táncot főként fátyolos nők adják elő, akik pörgős-forgós mozgással táncolnak, ez ghoomar szó jelentése is. A kathak az indiai klasszikus tánc nyolc fő formájának egyike. A tánc középpontjában a szem és a láb mozgása áll. Sok forgás és a flamenco-hoz hasonló kar és csuklómozgás jellemzik.

bolly

 

A Hip-hop tánc az utcai táncokból alakult, így az egyik legösztönösebb, magától értetődő mozgásforma, amiben helyt kap az egyéniség, saját stílus. Az órán intenzíven megmozgatjuk testünket és agyműködésünket is. Az egyszerű klasszikus alaplépések begyakorolása mellett, azokból építkező koreográfiát is tanulunk, melyet végül térforma beállításokkal is bővítünk. A mostanában divatos, sokan egyszerre kivitelezett, gyors, apró mozdulatokból építkező darabok is idővel sorra kerülnek.

hiphop


Pilates és cardio edzés: A pilates a test egész izomzatát tonizálja, beleértve a test ún. „erőközpontjában” lévő belső izmokat is. Pilates gyakorlatokkal képesek leszünk elkülöníteni és irányítani az erőközpont izmait, melyek edzésével kiváló testtartás és egyensúlykészség érhető el. A cardio edzés pozitív hatással van a szívre, a keringésre és a vitalitásra, csökkenti a vérnyomást, erősíti az izmokat és az idegrendszert, amellett, hogy segít a zsírégetésben és a súlyfelesleg elvesztésében.

pilates

 


Jóga: A gyakorlatok a gerinc-, páros-, flow és hatha jóga technikájából építkeznek. Pózok - jóga ászanák - kellemes zenékre, füzérbe kötve. Cél a helyes testtartás elérése, a hétköznapi sok ülés ellensúlyozása, egyénre szabott figyelemmel, külön testrészekre fókuszálva.  Az imaginációs, vagyis képi vezetett relaxáció segít megnyugodni és figyelmünket, energiánkat visszanyerve pozitívan hozzáállni a világhoz, problémákhoz, segít a tárgyilagosság és tudatos cselekvés elérésében.

 

jóga
 

Fotók, videók, események:  www.facebook.com/trigatuwww.trigatu.huwww.youtube.com/trigatu

IDŐK: Az órarendnél.

ÁRAK:
Bérlet: 4 alk../ hó: 14.000 Ft.
Bérlet: 8 alk. ./ hó: 20.000 Ft.
1 alk.: 4500 Ft.
1 alk.. 4  alk.bérlet után: 2000 Ft.
1 alk. 8  alk bérlet. után: 1000 Ft.

Első órán előre fizetendő. Pótlásra a többi órán van lehetőség, mivel a bérlet a Trigatu összes mozgás órájára érvényes! A bérletek csak az adott hónapra érvényesek!

CÍM: CUMO
1081 Bp. Kiss József u. 12.

JELENTKEZÉS

rs9